Tulen mielelläni ohjaamaan naurujoogasession tapahtumaanne.  Naurujooga on takuuvarma keino saada osallistujat nauramaan riehakkaasti!

Naurujoogakouluttaja

Laughter Yoga Teacher

 

 bangalore_119.jpg

Osallistuin Certified Laughter Yoga Teacher-koulutukseeen tri Madan Katarian johtamalla kurssilla Bangaloressa, Intiassa 2011. CLYT-koulutuksen myötä sain oikeuden ja valmiudet kouluttaa uusia naurujoogaohjaajia. Itse suoritin naurujoogaohjaajan kurssin 2009.

Naurujoogan tarkoituksena on lisätä iloa, hyvinvointia ja energisyyttä.  Se perustuu ryhmässä suoritettuihin harjoituksiin. Aluksi nauru saattaa olla keinotekoista mutta muuttuu pian oikeaksi, vapauttavaksi nauruksi.

Yhdessä nauraminen tuottaa läheisyyttä, leikkimielisyyttä ja rentoutta. Elämänilo lisääntyy ja suhtautumisemme elämään kevenee.  Naurujoogassa emme naura vitseille tai esitä komediaa vaan nauru lähtee meistä itsestämme.  Menetelmää kutsutaan joogaksi sen vuoksi, että harjoituksiin yhdistetään joogasta tuttuja hengitys- ja rentoutusharjoituksia.  Ryhmänauruharjoitus perustuu joogaan myös siten, että se tasapainottaa kehoamme yhdistämällä ruumiin, mielen ja hengen.

Kun naurat, pystyt ratkaisemaan paremmin ongelmia. Nauru on oikean aivopuoliskon aktiviteetti, kuten myös intuitio, luovuus ja leikkisyys. Ihminen, joka pystyy nauramaan itselleen välittämättä siitä että muut katsovat, on ihminen, joka voi tehdä naurustaan todellisen. Tällaisella ihmisellä ei ole suurta egoa. Hassuksi heittäytyminen on yksi välttämättömyys nauruklubin jäsenenä olemiseen.